Bersiar-Siar di Sekitar Pulau Langkawi

7 Sebab Pelanggan Memilih Kami
2016-09-06
Cara Mencari Pembekal Kereta Sewa yang Terbaik di Pulau Langkawi
2016-09-06

Langkawi yang juga dikenali sebagai Permata Kedah, kaya dengan keindahan semula jadinya serta pantai yang bersih. Pulau ini terletak di kawasan kepulauan Barat Laut Malaysia, dan terdapat lebih daripada 100 pulau-pulau yang berada disekitarnya. Sehingga kini Pulau Langkawi merupakan pusat tumpuan pelancong yang paling kerap dilawati di Malaysia.

Pelancong dari serata dunia gemar melancong ke pulau ini untuk melihat sendiri kehidupan marin pada jarak yang dekat serta menikmati panorama pantai yang bersih di Langkawi. Terdapat beberapa cara untuk pelancong pergi ke pulau ini, iaitu dengan menaiki feri dari Kuala Kedah, Kuala Perlis atau dari Pulau Pinang. Malah penerbangan domestik juga boleh didapati sama ada dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur atau Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang terletak di Subang.

Kawasan kepulauan ini mungkin merupakan destinasi yang terkenal di dunia, tetapi para pelancong mungkin agak kurang yakin dengan pengangkutan awam di sini. Pada masa ini, cara yang pengangkutan paling popular adalah teksi, dengan tambang bermula dari RM 10 untuk jarak yang dekat. Tetapi jika anda merancang untuk melawat keseluruhan Langkawi, tambang teksi boleh menjadi lebih mahal.

Bagi mereka yang lebih sukakan cabaran, motosikal juga boleh disewa. Walau bagaimanapun, sewa kereta pilihan adalah pilihan yang lebih selamat terutama untuk keluarga dan sekumpulan rakan-rakan. Untuk perjalanan yang lebih cepat dan lebih mudah, sewa kereta masih lagi menjadi pilihan yang paling praktikal untuk melawat sekitar Langkawi. Di sini, anda boleh mendapatkan kadar yang berpatutan dan perkhidmatan yang mesra, di samping menikmati kebebasan untuk meneroka tempat-tempat mengikut rancangan anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *